Skrekkblandet fryd som konferansier

konf1I går var jeg konferansier for første gang. Anledningen var et foredrag med den prisvinnenede Sabirul Islam, og det hele var i regi av JCI Innovation.

Det å snakke offentlig er noe jeg har satt meg som mål å gjøre mer av. Hvorfor? Fordi det er veldig skremmende, men også veldig gøy. Og jeg tenker at man bør gjøre mer av ting som føles skremmende. Litt for å utfordre seg selv, og for å vokse, både på privat og profesjonelt plan, men også fordi det gir en god mestringsfølelse. Og det gir igjen energi.
Tidligere ble jeg helt utmattet av å stå og snakke foran folk. Jeg ble så nervøs at jeg var tappet for energi etterpå. Det er deilig å kjenne at jeg har kommet et langt skritt videre i dag. For ca 2 måneder siden traff jeg en hyggelig jente på en fredagspils hos Making Waves. Vi begynte tilfeldigvis å snakke om dette med presentasjonsteknikk, om å stå på en scene, osv. Den hyggelige jenten heter Marianne Otterdahl Møller og er tilfeldigvis verdenmester i “debating”, eller debattering. Det syntes jeg var temmelig interessant, og lurte på om hun hadde noen tips til meg – jeg skal jo holde et foredrag på “8 minutes of digital marketing” den 4. desember. Hun sa at hun var medlem av JCI Innovation, og at jeg kunne dukke opp neste mandag på plenumsmøtet, for der skulle de tilfeldigvis trene på detbattering.
Og ikke nok med det, allerede lørdagen etter var det kurs i presentasjonsteknikk. -Jaha?, sa jeg og lyste opp. Dette var jo midt i blinken, for en timing! Så spurte jeg hva JCI var for noe. – JCI er en frivillig, verdensomspennedene organisasjon med mer enn 5000 lokale avdelinger. JCI er et nettverk for unge mennesker som ønsker personlig og profesjonell utvikling i et trygt miljø. JCI Innovation er en av de norske avdelingene. En liten stund senere hadde jeg deltatt på begge kursene, og var medlem av JCI. Så ballet det på seg og jeg var plutselig møteleder på en forelesning på BI. I tillegg skal jeg holde et foredrag for en organisasjon som et annet JCI-medlem styrer. Så jeg får nok øvelse!

Og jeg merker at øvelse hjelper. Jeg ble ikke utslitt denne gangen, jeg fikk energi. Jeg klarte å si det jeg skulle si, og alt gikk som planlagt. Det betyr ikke at det ikke er mer å pirke på – da jeg betraktet Sabirul Islam holde sitt foredrag så jeg hvor dyktig og inspirerende han er. Det handler mye om måten han holder kroppen på, stemmebruk, fakter og ikke minst; innholdet i det han sier. Man skjønner at han brenner for det han prater om. For en fyr! Han er bare 24 år gammel, men har allerede nådd målet sitt: Å reise rundt og inspirere én million mennesker til å ha tro på seg selv og finne det DE brenner for her i livet. Sabirul selv måtte prøve å feile en del for å finne det, men han startet til gjengjeld svært ung. Allerede som 14 -åring startet han sitt egen wedesignfirma. Som 17-åring var han aksjemegler. Han sa blant annet at:

Du bør være takknemlig for de hendelsene i livet ditt der du har hatt motgang, fordi det kan gi deg muligheter du ikke ante – hvis du er villig til å se etter dem.

Han har altså reist rundt i noen år nå, og oppnådd målet sitt om å inspirere en million unge mennesker, ved å holde foredrag og kurs. Det blir spennende å se hva han finner på nå. Selv skal jeg fokusere på å lage 8 minutes of digital marketing-foredraget mitt, og etter det får vi se om det blir flere!

Her kan du lese mer om Sabirul Islam.

sab2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s